У п’ятницю, 28 жовтня, з нагоди Дня визволення України від німецьких окупантів у Покровську відбулося покладання квітів до братської могили у Сквері Соборному. Не забули у цей день і привітати місцевих ветеранів з пам’ятною датою.

Участь у заході взяли керівники апарату ради, представники установ міста та ради ветеранів. Згадати про заслуги воїнів прийшли й пересічні громадяни.

У своїй промові очільник Покровської МВА Сергій Добряк зауважив, що саме сьогодні, ми як ніколи відчуваємо ту тонку грань між миром і війною. Нинішні захисники України гідно продовжують героїчні традиції фронтовиків, захищаючи майбутнє країни вже в наш час:

«В січні 43-го розпочалась деокупація України від фашистських загарбників. Впевнений, що і сьогоднішнє визволення окупованих територій буде таким же швидким і успішним. Перемога обов’язково буде за нами!»

Голова міської ветеранської організації Олександр Іващенко у своїй промові зауважив, що пам’ять про героїв Другої світової, про українців, які вибороли нашу свободу важкими втратами, має жити в пам’яті поколінь.

Не оминули увагою керівники громади й ветеранів Покровської громади. Сьогодні зі словами подяки, квітами та подарунками завітали до Анатолія Семенюка.

У 17-річному віці, в 1943 року Анатолій Іларіонович потрапив на службу в армію. Відразу був направлений до Пензенської, потім – до Ульяновської області, де проходив військову підготовку. У січні із двома товаришами-земляками потрапив на лінію фронту. За кілька тижнів був тяжко поранений, близько двох років провів у шпиталях. 

«Сьогодні теж на території нашої країни йде війна, і тому дуже важливо вшанувати тих ветеранів, які свого часу вибороли нашу свободу. Тож наша задача - надати всіляку допомогу і турботу цим людям. Провідуємо ветеранів, приносимо продуктові та гігієнічні набори. Підтримка та увага до літніх людей, ветеранів - це наш обов'язок. І не лише у святкові дні, а й щоденно», - зазначила керуюча справами виконкому Алевтина Жук.

Покровська МВА