Наразі ситуація у Першому Травні стабільна. У селах працюють магазини, за ліками місцеві мешканці їдуть до Покровська. Про це повідомляє Покровська міська рада.

За весь період війни з Першотравневого старостинського округу виїхало близько 200 місцевих мешканців. Більшість залишилась у своїх домівках. 

«У порівнянні з іншими селами, в наших населених пунктах ситуація більш стабільна. Працюють магазини, є підвіз питної води. Ми досить близько розташовані до Покровська, є змога дійти пішки до об`єктів критичної інфраструктури. Наприклад, аптек», - розповів староста Першого Травня Олександр Ухов. 

Сьогодні в старостинському окрузі працює 4 торговельні точки: 2 – у Першому Травні та 2 – у Котлиному. 

За словами Олександра Ухова, вартість харчових продуктів дещо зросла. Деякі магазини перестали працювати через безготівкову оплату. 

Вирішувати ситуацію з забезпеченням мешканців сіл продуктами допомагає Покровська міська рада. 

«Ми досить багато отримали гуманітарної допомоги: від Фонду Рената Ахметова та компанії «Метінвест», нардепа Вадима Новинського, інших благодійних організацій. У першу чергу роздали її літнім людям, одиноким, інвалідам та іншим соціально незахищеним верствам населення. Разом із владою міста вирішуємо транспортні питання та забезпечення людей медикаментами», - зауважив староста Першого Травня Олександр Ухов. 

В окрузі тривають польові роботи. Фермери обробляють землю та з оптимізмом чекають на гарний врожай.