Похолодання та дощі і навіть мокрий сніг - таким буде початок нового тижня в Україні. Докладніший прогноз дала синоптикиня Наталка Діденко.

У понеділок максимальна температура повітря ледь досягатиме +7…+12 градусів, на півдні - до +15 градусів.

Трохи тепла ще припаде на Луганщину, місцями до +20 градусів.

На Донеччині, згідно прогнозу Укргідрометцентру, перші три дні тижня ітимуть дощі. Вночі 18 жовтня очікується 0 градусів. Вдень стовпчики термометра ще підніматимуться вище 10 градусів тепла.

Холодний атмосферний фронт принесе в понеділок дощі та рвучкий вітер у більшість наших областей.

У Карпатах можливий мокрий сніг.

У Києві завтра, 16-го жовтня, буде дощ та різке похолодання, вдень лише близько +10 градусів. Більш інтенсивним очікується дощ у столиці найближчої ночі та вранці, вдень у понеділок опади послабшають.

Увесь наступний тиждень погода вже відповідатиме сезону, буде холодно, з періодичними дощами та рвучким вітром, у затишшях - з туманами.

«Хоча йдуть холоди і треба утеплювати себе й помешкання, але поки що ці холоди -  без морозів, багато навкруги красивого жовтого, червоного і навіть зеленого листя. Сірий колір не домінує. Атмосфера підписала остаточно осені папери на керівну посаду, це її нормальне право, горіхово-яблучна епоха триває», - підсумувала Наталка Діденко.