Останніми днями енергетики ДТЕК Донецькі електромережі виконали величезний обсяг робіт, відновлюючи пошкоджені негодою електролінії. Але негода триває, і на мережах виникають нові аварії – зокрема в Покровській громаді.

Як розповів начальник Покровського РЕМ «ДТЕК Донецькі електромережі» Віталій Асіненко, до кінця четверга покровські енергетики відновили всі 197 пошкоджених негодою високовольтних мереж.

«На жаль, вночі почалася нова хвиля негоди, почали падати дерева, і зараз у нас відключено вже 7 ліній», – зазначив Віталій Асіненко.

Якщо вчора в Покровській громаді залишалось близько 600 знеструмлених абонентів, то на ранок їх вже було 8,5 тисячі. Енергетикам довелось коригувати плани, аби знову поступово працювати над поверненням світла.

«У планах у нас було сьогодні почати відновлення електропостачання клієнтам по низьковольтній мережі, але через негоду ми не змогли це зробити в повному обсязі. Але все одно ми почали ці роботи», – розповів начальник Покровського РЕМ.

Така напружена ситуація – по всьому регіону. Одна наша бригада працює на півдні Донеччини. А покровчанам на допомогу приїхали енергетики з Одеської області.

За сьогоднішній день на території Донецької області енергетикам вдалося відновити роботу 188 трансформаторних підстанцій, повернути світло в понад 20 тисяч осель, відновити електропостачання 18 населених пунктів. Про це повідомляється на офіційній сторінці ДТЕК Донецькі електромережі в Facebook.

«Для цього нам і дороги розчищали до місць ремонтів, і тракторами нашу техніку підтягувати, де вона не могла проїхати. Дякуємо всім, хто допомагав. Ми продовжуємо працювати, попри негоду і обстріли, які не стихають», – повідомляють у ДТЕК.

Детальніше про відновлення електропостачання в Покровській громаді – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що вже кілька днів через обледеніння на Донеччині та зокрема в Покровській громаді відбуваються масові аварійні ситуації на електромережах. На допомогу енергетикам ДТЕК Донецькі електромережі прибули їх колеги з Дніпра, Одеси та Київської області.