Сьогодні росіяни двічі з інтервалом у півгодини обстріляли Покровськ. Про це повідомляють у відділі інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

«24 червня 2024 року о 12:00 армія держави-агресора здійснила ракетний обстріл Покровська. Через півгодини ворог наніс по прифронтовому місту повторний удар. Влучання засобів ураження відбулись по приватному сектору та об’єкту цивільної інфраструктури», – повідомляють у прокуратурі.

Станом на 14:20 відомо, що четверо цивільних отримали тілесні ушкодження, несумісні з життям. Ще 34 людини, серед яких двоє дітей, дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Пошкоджено житлові будинки, автомобілі й газопровід. Попередньо, російські окупанти використали ракети «Іскандер-М».

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Оновлення: станом на 16:00 відомо про 40 поранених внаслідок обстрілу Покровська – повідомили в Донецькій обласній прокуратурі. Серед поранених троє дітей: двоє дівчат віком 11 і 12 років та 12-річний хлопець. Четверо цивільних загинули.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що сьогодні росіяни вдарили по Покровську ракетами, вбили та поранили мирних людей, зруйнували один та пошкодили 16 приватних будинків. Начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін назвав сьогоднішній обстріл Покровська одним із найбільших ворожих ударів по цивільним за останній час.