Сьогодні свій 101-й День народження відзначає учасник Другої світової війни, генерал-майор у відставці, кавалер 6 орденів та 19 медалей, Почесний громадянин Покровська Михайло Глобенко. Про це повідомляє пресслужба Покровської міської ради.

На службу він був призваний у 1939 році, а в 1941-му потрапив у жорстокий бій.  «У перші місяці війни я служив командиром стрілецького взводу 133-го стрілецького полку 39-ї стрілецької дивізії. Наприкінці вересня 1941 року наша дивізія вийшла назустріч ворожому війську. 7 жовтня зупинились у селі Мар’їнка Старобешівського району. Зайняли позиції, а незабаром з’явились гітлерівці. Цей бій для мене і моїх фронтових товаришів став бойовим хрещенням. Я отримав важке поранення, мене винесли з поля битви, надали першу допомогу й разом з іншими пораненими відправили санітарним потягом у глибокий тил», - пригадує ветеран. А ще Михайло Андрійович вірить, що його життя не один раз рятувала Пресвята Богородиця, адже обоє народилися 21 вересня. 

Сьогодні Михайло Глобенко стоячи зустрічає шановних гостей. Зізнається, що йому вже важко носити кітель із нагородами, але сьогодні – особливий день. 

«Я пишаюсь, що у нашому місті, у нашій громаді мешкає такий ветеран, - зі словами привітань до ветерана звернувся Покровський міський голова Руслан Требушкін. - Ви – взірець для молодого покоління, приклад служіння Батьківщині. Щастя Вам та здоров'я на довгі роки». 

Щастя, благополуччя та довгих років життя Михайлові Глобенку бажали також начальниця УСЗН Ірина Бонзюх, голова ради ветеранів війни та праці Валентина Голощапова, голова Покровського міськрайонного товариства Червоного Христа України Людмила Полтавченко та багато інших.