Завдяки злагодженій комунікації між поліцією та ЗСУ бійці 52-го окремого стрілецького батальйону дістали 44-річного чоловіка з-під уламків будинку у селі Новокалинове, а поліцейські доправили його до лікарні. Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Донецькій області.

Чоловік опинився під завалами внаслідок прямого влучання в будинок. Повідомлення про те, що під руїнами будинку в селі Новокалинове можуть бути люди, надійшло від голови Очеретинської військової адміністрації. Керівництво поліції Донеччини звернулося з проханням провести пошуково-рятувальні роботи до командування 31-ї окремої механізованої бригади.

На місце обстрілу відразу були направлені бійці 52-го окремого стрілецького батальйону, які перебувають в підпорядкування 31-ї ОМБ.

«Прибувши до зруйнованої оселі, військові підтвердили, що під уламками дійсно перебуває жива людина. Не гаючи часу, армійці почали визволяти з пастки постраждалого. Рятувальна операція ускладнювалась обстрілами з боку окупантів. Ризикуючи життям, військовослужбовці підняли з-під завалів 44-річного господаря будинку, який понад 6 днів боровся за життя», – йдеться в повідомленні поліції.

За словами врятованого, разом з ним у момент обстрілу знаходився його брат, який, напевно, загинув, тому що не подавав ознак життя. Аби продовжити пошуково-рятувальні роботи, потрібна спеціальна техніка.

Бійці вивезли постраждалого та передали поліцейському екіпажу «Білий Янгол», який доставив чоловіка до лікарні. Наразі потерпілий отримує необхідне лікування.

Начальник поліції Донеччини Руслан Осипенко особисто подякував військовослужбовцям, які врятували людину, і відзначив їх подяками.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що спеціальний підрозділ поліції «Білий Янгол» вивіз останніх цивільних із села Степове під Авдіївкою