На звороті рахунків, що надходять клієнтам YASNO у травні, жителі Донеччини можуть порівняти власне середньомісячне споживання електроенергії у 2019 році з даними по області, Україні та в країнах Європи.

Відповідно до вимог законодавства електропостачальник YASNO розрахував середньомісячне споживання кожного окремого домогосподарства та загалом по області. Так, у 2019 році одна родина Донеччини використовувала у середньому 146 кВт∙год щомісяця (середнє споживання по Україні – 165 кВт∙год), при наявності електроопалення – 827 кВт∙год (середній показник по країні – 871 кВт∙год).

Інформація про середньомісячне споживання – це привід для кожного клієнта замислитися над тим, як бути більш енергоощадливим. Щоб сплачувати менше за світло, YASNO радить дотримуватись комплексного підходу:

змінити побутові звички – вимикати за собою світло, не залишати прилади ввімкненими в розетку та ін.;

використовувати енергоефективні рішення – розумні розетки, сучасні LED-лампи, набори з двозонним лічильником Розумний Watt;

регулярно та вчасно передавати показання лічильника – це допоможе уникнути нарахувань по середнім показанням, а клієнт буде сплачувати лише за фактично використану електроенергію.

«Ми прагнемо надавати якісний сервіс та бути корисними для наших клієнтів. Щоб отримати професійну консультацію щодо енергоефективності, жителі Донеччини можуть звернутися до YASNO дистанційно: через форму зворотного зв’язку на сайті, сторінку у Facebook або за телефоном контакт-центру (095/067) 65-26-000, (0629) 52-60-00», – сказав директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.