5 серпня виповнилося півроку з моменту запуску проекту Smart-City в місті Покровську. Про це повідомляється на сайті Покровської міської ради.

За досить короткий проміжок часу команді вдалося запровадити кілька веб-сервісів, спрямованих на підвищення якості та спрощення порядку отримання послуг від державних організацій. Усі вони представлені знаходяться на одній віртуальній платформі – «Smart-портал Покровської міської ради».

https://pokrovsk-rada.gov.ua/uk

Інвестиційний портал

http://invest.pokrovsk-rada.gov.ua/uk 

Головний веб-сервіс міста для залучення інвестицій, пошуку бізнес-партнерів регіонального та міжнародного рівня, розвитку місцевих підприємницьких ініціатив, а також майданчик для трьохсторонньої комунікації: влада-бізнес-суспільство. Метою проекту є залучення потенційних інвесторів до міста, а також направлення своїх пропозицій щодо розвитку бізнес-інфраструктури представниками малого та середнього бізнесу, для того щоб поліпшити бізнес-клімат міста та подати свої проекти для пошуку інвестора.

Поіменне голосування

http://edeputat.pokrovsk-rada.gov.ua/uk 

Основна перевага сервісу полягає в тому, що відстежити діяльність будь-якого депутата можна у режимі онлайн, а також переглянути, які рішення були підтримані, а які відправлені на доопрацювання.

Реєстр земель та комунального майна

http://reestr.pokrovsk-rada.gov.ua/

Головна особливість даного веб-сервісу – можливість у онлайн-режимі відстежувати власників земельних ділянок, терміни дії укладених договорів щодо оренди об’єктів нерухомості, інформацію про публічні торги та перелік документів, необхідних для оформлення відповідних майнових прав.

Прозорий бюджет

http://openbud.pokrovsk-rada.gov.ua/

Візуалізація дохідної та витратної частини місцевого бюджету.

Система оцінки якості послуг

https://quality.pokrovsk-rada.gov.ua/

Веб-сервіс, націлений на покращення системи місцевого самоврядування, а також для виявлення та застосування досвіду кращих практик з надання послуг.

Інформаційна карта

http://info.pokrovsk-rada.gov.ua/

Зручний та зрозумілий функціонал, який допоможе відшукати всі об'єкти соціальної, економічної та культурної сфери, розміщені в одному додатку:

– дитячі садки, школи, інші навчальні заклади;

– медичні заклади, аптеки;

– банківські структури, бюджетні організації;

– провідні підприємства міста, місця дозвілля тощо.

Електронна мапа рекламних конструкцій

http://gmap.pokrovsk-rada.gov.ua/uk

Веб-сервіс містить інформацію щодо власників рекламних конструкцій, адрес їх розташування та термінів дії укладених договорів.

ГІС-мапа МАФів

http://gmaf.pokrovsk-rada.gov.ua/uk

Інноваційна та зручна платформа, де відображені всі малі архітектурні форми з детальною інформацією про них.

Відправною точкою проекту Smart-City стало 89 місце Покровська у Рейтингу 100 прозорих міст. «Сьогодні наше місто піднялося на 26 сходинку Рейтингу «100 прозорих міст України», – сказано в повідомленні.