Війна в Україні триває, але ми ще більше гуртуємось навколо спільної боротьби з ворогом. Завдяки гуманітарному проєкту «Рятуємо життя», створеного Групою Метінвест у координації з Фондом Ріната Ахметова, допомогу отримали 392 234 людини в різних куточках України.

За одинадцять місяців війни команді проєкту вдалося налагодити ефективну систему постачання допомоги з гуманітарних хабів у Польщі до розподільчих центрів у Запоріжжі, Кривому Розі, Кам’янському та Дніпрі. Вже звідти вантажі відправляються в населені пункти, де вони найбільше потрібні. Зокрема, на прифронтові та деокуповані території, а також у міста присутності Метінвесту, які стали прихистком для тисяч вимушених переселенців.

Основним напрямком підтримки від «Рятуємо життя» є забезпечення українців продуктами, засобами гігієни й іншими речами першої потреби. Від початку повномасштабної війни в Україну доставлено вже 4077 тонн найнеобхіднішого. Першочергово пакунки отримують найбільш незахищені категорії населення. Черговий транш передадуть майже 16 тисячам багатодітним родинам, де виховуються троє або більше дітей. Набори з продуктами тривалого зберігання доставлять у громади трьох областей – Дніпропетровської, Запорізької та Донецької. У тому числі – до населених пунктів, де зараз ведуться найзапекліші бої і де така продовольча підтримка життєво необхідна.

У різний час продукти доставляли й сім’ям мобілізованих співробітників підприємств Метінвесту, мешканцям шелтерів компанії, комунальникам Запоріжжя, а також породіллям в Одеській і Донецькій областях – сюди привозили набори дитячого харчування.

ДОПОМОГА В ЦИФРАХ

«Рятуємо життя» доставляє гуманітарні вантажі майже в 70 територіальних громад. Загалом різноманітну допомогу отримали 392 234 людини.

Також гуманітарний проєкт надає українським лікарням медикаменти, витратні матеріали та обладнання. Підтримує соціальні й культурні заходи, бере участь у програмах психологічної реабілітації та протезування українців. Наприклад, «Рятуємо життя» співпрацює з «Фондом Маша» в межах програми психологічної реабілітації «Незламна мама». А разом із Проєктом підтримки протезування в Україні Protez Hub повертає до повноцінного життя військових і цивільних, які постраждали під час війни. Загалом за двома цими напрямками допомогу отримують уже 158 осіб.

Віта ФЕДОРЕНКО, учасниця проєкту «Незламна мама»:

– У Карпатах ми провели незабутні три тижні. Без сирен і тривог. Чудова природа милувала око, а нашим емоційним станом опікувалися психологи. Я відчула сили рухатись далі, працювати та облаштовувати житло. А після перемоги мрію обов’язково повернутися у звільнений український Маріуполь. Я вдячна Метінвесту за можливість потрапити до цього чудового проєкту. На Каметсталі зараз моя точка опори, я справді відчула, що стала незламною мамою.

Читайте «Щоденник незламної мами».

Анатолій УЗЛОВ, учасник програми протезування:

– Протез значно полегшує життя: навчився тримати предмети, нарізати хліб, намагаюся за допомогою біонічної руки опанувати ноутбук. Програма протезування – дуже важлива ініціатива для всіх захисників України, яким довелося перенести ампутацію, адже це можливість жити повноцінним життям без обмежень.

Читайте історію Анатолія Узлова.

Завдяки міжнародним партнерам і внескам благодійників «Рятуємо життя» має можливість поступово збільшувати масштаби своєї допомоги. Наразі проєкт підтримують майже 200 бізнесів та організацій з Польщі, Німеччини, Нідерландів, Італії, Іспанії, США, Великобританії, Швейцарії, Греції, ОАЕ та інших країн. За весь період у межах «Рятуємо життя» партнери-донори передали дарунків і донатів на 2 336 885 €.

Коштом одного з партнерів-донорів «Рятуємо життя», італійської компанії RiDiamo Onlus, у шелтері під Кам’янським облаштували ігрову кімнату для дітей-переселенців

Гуманітарний проєкт «Рятуємо життя» й надалі набиратиме обертів, щоб якомога більше українців відчули підтримку в надскладний для країни час.

Більше подробиць про діяльність «Рятуємо життя» можна дізнатися на офіційному сайті проєкту: https://bit.ly/SavingLivesProject.

metinvest.media