Сьогодні, 6 жовтня, відбувся щотижневий брифінг у Донецькій обласній державній адміністрації. Головуючий на засіданні очільник Донецької ВЦА Павло Кириленко окремо зупинився на зміні епідемічного районування в області і зазначив: «Відучора міста Бахмут, Вугледар, Слов’янський район віднесені до помаранчевої зони; Краматорськ, Лиман, Мирноград, Маріуполь, Новогродівка, Покровськ, Селидове, Слов’янськ, Торецьк, Великоновосілківський, Мар'їнський та Покровський райони віднесені до жовтої зони. Таке рішення було ухвалене на позачерговому засіданні ТЕБ та НС».

Також Павло Кириленко зауважив: щоденні цифри статистики свідчать про те, що пандемія набирає обертів. Але облдержадміністрація робить все можливе для того, щоб ситуація була під контролем. Зокрема, суттєво пришвидшено час тестування на COVID-19. Якщо минулого тижня черга складала близько трьох тисяч осіб, наразі задача максимум – до кінця поточного тижня зменшити чергу настільки, щоб час очікування результатів складав не більше доби, а кількість тестувань складала 10 тисяч на добу.

Як зазначив начальник відділу стратегічного розвитку Департаменту охорони здоров’я ДонОДА Олександр Педенко, наразі працює 9 лабораторій, у яких проводять ПЛР-дослідження – 5 комунальних (у Слов’янську, Маріуполі, Краматорську та Торецьку) і 4 приватні. А також 19 лабораторій по всій області, що проводять ІФА-дослідження.

Нагадаємо, кількість випадків COVID-19 на ранок 6 жовтня в Україні склала 4348 інфікувань, в тому числі – 148 на Донеччині.