Сьогодні підрозділи Об’єднаних сил затримали стрільця-снайпера, у якого було виявлено військовий квиток так званої «ЛНР», невелику суму коштів в російських рублях та знеболювальний медичний препарат наркотичної дії, повідомляє пресслужба ООС.

Затриманий зізнався, що не витримав свавілля та знущань від ватажків, які командують окупаційними підрозділами, і добровільно вирішив здатися Збройним Силам України. Зараз ним займаються компетентні органи.

За даними розвідки, в підрозділах противника, наряду із сильною неукомплектованістю, низький бойовий дух та морально-психологічний стан. Ватажки втрачають контроль над особовим складом, і такі випадки, як вживання алкоголю та наркотиків, самогубства та дезертирство особового складу, все частіше мають місце.

Щоб боротися із дезертирством, незаконні збройні формування сформували цілі «загороджувальні загони».

На своїх медійних ресурсах окупанти «з гіркотою в серці» повідомляють, що їхнє командування тепер віддає накази знищувати потенційних дезертирів. Біля населеного пункту Луганське снайпер ворога застрелив свого ж колегу за самовільне залишення місця служби. Так ватажки окупантів залякують особовий склад і погрожують розправою і кров’ю.