Підприємець з Добропілля Ілля Єлін налагодив виготовлення військової форми у Києві. Про це повідомляють у Донецькій обласній державній адміністрації.

Напередодні повномасштабного вторгнення Ілля готувався до запуску виробництва спецодягу для шахтарів у Добропіллі. Через початок бойових дій запуску не відбулося, а в жовтні 2022 року він переїхав до Києва та перепрофілював виробництво.

До цього Ілля не мав досвіду виробництва військової форми, багато чого доводилось вивчати з нуля. Партнери зі Львова надали декілька готових розкроїв, це допомогло у перший період.

Зараз підприємство виготовляє військову форму відповідно до сезону. Свій товар Ілля реалізує через мережі столиці, інтернет та власний магазин у Добропіллі. У планах – розширення виробництва та збуту.

На підприємстві Іллі Єліна зараз працюють 5 людей, троє з них – переселенці з Донеччини.

«Майстри зшили вже понад 2000 одиниць виробів для військових. Близько 500 віддали захисникам безкоштовно. У планах – шити військову форму для жінок», – розповів підприємець.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що юна майстриня з Добропілля організувала продаж сувенірів ручної роботи, аби допомогти ЗСУ.