8 листопада під головуванням очільника Покровської міської військової адміністрації Сергія Добряка відбулась апаратна нарада. Про це повідомляють у Покровській МВА.

Головним питанням стало проходження опалювального сезону в громаді. Було наголошено на тому, що мешканці продовжують зливати воду з централізованої системи опалення, що значно ускладнює подачу теплоносія в житлові будинки.

Сергій Добряк висловив занепокоєння щодо повільних темпів підключення абонентів да газопостачання. Блакитне паливо повернулося лише у 995 осель Покровська та Родинського. Така ситуація створює соціальну напругу серед мешканців громади.

За заявками жителів розвезено дрова за 78 адресами. Для забезпечення водопостачання вже із 9 листопада почнеться буріння свердловин у місті та старостатах громади.

Триває ліквідація наслідків останніх обстрілів міста. Відпрацьовано 9 об’єктів. Організовано щодобове несення служби з охорони громадського порядку та майна на місці детонації ВНП на вулиці Чернишевського.

Із пошкодженого ворожим вогнем освітнього закладу вивозяться вцілілі меблі та обладнання. Загалом по громаді освітній процес проводиться у дистанційному режимі як для школярів, так і для дошкільнят. Для покращення надання освітніх послуг найближчим часом ДНЗ громади отримають ноутбуки від Асоціації міст України.

Аби підтримати дороги громади у проїзному стані, проведено відсипання ям на шляхопроводі станції «Нова», відомому як «мирноградський міст». Найближчим часом також запланований ремонт доріг у Лисівському старостинському окрузі.

Відпрацьовуваютья звернення громадян щодо допомоги в облаштуванні підвальних приміщень під найпростіші укриття. Тривають забезпечення усім необхідним пунктів обігріву (найближчими днями туди завезуть засоби гігієни) та видача гуманітарної допомоги.

У громаді проходить евакуація населення. Так, за минулий тиждень у більш безпечні регіони виїхали 90 громадян, з початку війни – 22 159 осіб. Станом на 4 листопада у громаді залишалося понад 50 тисяч мешканців, серед яких 4466 – ВПО.

Керівники громади закликають мешканців евакуюватись у більш безпечні регіони. Записатись на евакуацію можна за телефоном Контактного центру: 0800-300-101.

З умовами евакуації до Червонограда можна ознайомитись за посиланням.

До Тернопільщини – за посиланням.

До Польщі – за посиланням.