Зранку кипіть робота в одній з лісосмуг: працівники транспортної дирекції «Метінвест Покровськвугілля» заготовляють деревину, аби було чим обігріватися взимку.

Кожен співробітник дирекції може залишити заявку на безкоштовні дрова. І потім йому повідомлять про дату, коли можна буде зайнятися заготівлею деревини і для себе, і для свого підприємства.

«Метінвест Покровськвугілля» хоче допомогти заготовляти деревину всім підприємствам, усім співробітникам, які залишаються в місті, і на яких чекає дуже холодна зима», – розповідає бригадир лісозаготовчої бригади транспортної дирекції «Метінвест Покровськвугілля» Максим Таран.

Ділянки для обпиловки дерев визначила міська влада на прохання компанії. Серед тих, хто працює в лісосмузі – тесляр транспортної дирекції «Метінвест Покровськвугілля» Володимир Логвіненко. Чоловік буде зимувати в приватному секторі, і йому необхідні дрова для грубки.

Володимир та інші співробітники, які займаються заготівлею дров, пройшли курс поводження із інструментами. На ділянці здійснюється постійний контроль.

«Техніка безпеки в нас, звісно, на першому місці, – зазначає директор транспортної дирекції «Метінвест Покровськвугілля» Денис Ачкасов. – Усім працівникам видані каски, всі у спецодязі, під час роботи приїжджає директор з охорони праці, контролює процес. Якщо є зауваження, до їх усунення роботи призупиняють».

Ці дрова, близько сімдесяти кубометрів, вже привезли на територію транспортної дирекції за останні п’ять днів.

Працювати будуть на двох виділених ділянках, поки дозволяє погода. Таким чином збираються заготувати до півтисячі кубометрів деревини.

Зараз в приміщеннях транспортної дирекції облаштовують зони з обігрівом. Так, в зимовому садку встановили виготовлену самотужки пічку, що працює виключно на відпрацьованому машинному маслі. За словами Дениса Ачкасова, пічку вже випробували, і коефіцієнт віддачі тепла в неї дуже високий.

Тож підготовка до складної зими триває: з вірою в Збройні сили та перемогу України.