Дві жінки на Сумщині потрапили до оселі пенсіонера і під приводом вимірювання температури через коронавірус вкрали в нього 18 тисяч гривень. Про це повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації поліції Сумської області.

«Зловмисниці зайшли у будинок 82-річного дідуся, мотивуючи свій візит необхідністю нібито виміряти йому температуру. Спочатку розповідали про поширення хвороби, потім згадали про «грошову реформу». І в результаті викрали у старенького 18 тисяч гривень», — йдеться у повідомленні.

Так, подія сталася 1 квітня, близько першої по обіді. Про це стало відомо, коли до Конотопського відділу поліції звернулась голова однієї з сільрад району, якій подзвонила дочка місцевого пенсіонера і розповіла, що у старого батька невідомі злодійки вкрали всі гроші.

Працівники поліції з’ясували про відвідини двох незнайомих жінок наступне. Візитерки розповіли пенсіонеру, що у їхнє село буцім-то повернувся із заробітків чоловік, який може бути «інфікований коронавірусом», тож вони мають перевірити всіх жителів села та виміряти їм температуру.

Після вимірювання температури зловмисниці «пригадали», що в державі начебто триває грошова реформа, тож запропонували старому свою допомогу в обміні старих купюр на нові.

Чоловік, не роздумуючи, прийняв пропозицію і дістав свої заощадження в сумі 18 тисяч гривень, які потім залишив у кімнаті на столі — ці гроші й зникли, коли жінки пішли.

Слідчі поліції по цьому факту розпочали кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України та вживають необхідних заходів для встановлення причетних до злочину осіб.