На сайті петицій президента збирають підписи за присвоєння звання Герой України (посмертно) Івану Надутому з Добропільщини.

«Прошу Вас розглянути петицію про присвоєння почесного звання Герой України (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України Надутому Івану Володимировичу, 17.10.1991 року народження, уродженцю села Никанорівка Добропільського району Донецької області», - йдеться в тексті петиції.

25.03.2022 року Іван добровільно поповнив ряди збройних сил України. Він з 24 лютого прагнув цього та не одноразово відвідував РТЦК для того щоб стати захисником Батьківщини. Проходив службу в 46 батальйоні «Донбас» військова частина А3220. Служив заступником командира бойової машини навідника оператора 2 штурмового відділення 3 штурмового взводу 2 штурмової роти. Загинув 23.04.2022 року на Донеччині в селі Солодке Волноваського району Донецької області. Згинув прикриваючи хлопців, які відступали, та заради життя своїх побратимів не пожалів свого та залишився, щоб інші мали змогу вижити.

У Івана залишились син 6 років та батько, які дуже важко переживають гибель рідної людини.

22 липня 2022 року Івану було присвоєно орден за мужність ІІІ ступеня (посмертно).

Раніше ми повідомляли, що на сайті петицій президента збирали підписи за присвоєння звання Героя України (посмертно) Юрію Полякову.