Організована група вирубувала дерева в двох населених пунктах Покровського району. Правоохоронці вилучили у зловмисників бензопили та дві вантажівки з деревиною. Подробиці повідомляє сайт Покровського відділу поліції.

Під час патрулювання співробітники сектору реагування патрульної поліції виявили у лісопосадці неподалік хутору Ріг групу чоловіків, які вирубували дерева. На місце події була викликана слідчо-оперативна група, яка вилучила бензопили та вантажівку ЗИЛ з деревиною.

Того ж дня у селі Ясенове поліцейські знов виявили факт вирубки дерев. Правоохоронці встановили, що зловмисники належать до тієї ж організованої групи, що й у попередньому населеному пункті. У них було вилучено знаряддя злочину та завантажений деревиною КамАЗ.

За фактами злочинів слідчі відкрили кримінальні провадження з попередньою кваліфікацією за ст. 246 «Незаконна порубка лісу» Кримінального кодексу України, за що передбачено покарання від штрафу до трьох років позбавлення волі. Наразі проводяться слідчі дії.

- Одним з пріоритетних напрямків нашої діяльності є боротьба із незаконною порубкою лісу. Якщо ви маєте будь-яку інформацію про відомі вам факти незаконної вирубки лісів, або ви знаєте осіб, які можуть бути причетні до цього – повідомляйте до Покровського відділу поліції або на лінію 102, - зауважив начальник Покровського відділу поліції Олександр Коломієць.