Учора, 3 липня, Донецьку область відвідав перший заступник міністра соціальної політики України Назар Танасишин. Під час перебування в Покровську він відвідав управління соціального захисту населення та ознайомився з роботою інших соціальних установ – повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Разом з директоркою Департаменту соціального захисту населення Донецької ОДА Оленою Токаревою, заступницею начальника Покровської МВА Наталією Іваньо та начальницею Покровського УСЗН Іриною Бонзюх заступник міністра обговорив соціальне забезпечення жителів Донеччини, зокрема Покровської громади. 

За словами Наталії Іваньо, лише за поточний рік для виплати державної соціальної допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям та іншим категоріям використано 137 млн 252,7 тис. грн з державного та місцевого бюджетів для 6 387 одержувачів. Станом на 1 липня кількість одержувачів державної соціальної допомоги в Покровській громаді складає 5 800 осіб.

«Для розширення географії отримувачів соцпослуг в громаді працює «Мобільний соціальний офіс». Протягом поточного року здійснено 106 виїздів, прийнято 837 особи, оброблено 870 заяв», – повідомила Ірина Бонзюх. 

Особливу увагу в громаді приділяють представникам пільгових категорій населення: людям з інвалідністю, одиноким матерям, літнім самотнім людям, ветеранам війни. Також в громаді дбають про оздоровлення та реабілітацію дітей.

«Війна безжально поділила життя українців на «до» і «після», особливо це відчули на собі жителі Донеччини. Багато сімей втратили домівки, роботу та найдорожче – близьких людей. Сьогодні наш спільний обов'язок – не словом, а ділом підтримати кожну родину Покровської громади. Саме тому в рамках Комплексної програми соціального захисту населення ми на постійній основі надаємо допомогу сім'ям, які опинилися в складних життєвих обставинах. Це і матеріальна допомога на лікування, і одноразова допомога за зруйноване житло, і забезпечення дровами, і багато іншого. Ми робимо все можливе, щоб допомогти людям подолати ці труднощі та знову відчути впевненість у завтрашньому дні», – зазначила Наталія Іваньо.

Перебуваючи в Покровську, Назар Танасишин також детально ознайомився з роботою територіального центру соціального обслуговування, служби у справах дітей, міського центру соціальних служб і денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що під час візиту до Покровська міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко обговорив проблемні питання, пов’язані з функціонуванням медзакладів Донецької області.