Виконуюча повноваження покровського міського голови Ірина Сущенко та мер Мирнограда Олександр Брикалов знаходяться у місті Брюсселі (Бельгія), де беруть участь у зустрічі робочої групи щодо трансформації вугільних регіонів. Про це вони повідомили на своїх сторінках у Facebook.

«16-17 жовтня в місті Брюсселі беру участь у шостій зустрічі робочої групи Платформи Єврокомісії «Трансформація вугільних регіонів», – написав Олександр Брикалов. – Як і було між нами узгоджено, Платформа сталого розвитку шести вугільних міст (Вугледару, Мирнограду, Добропілля, Новогродівки, Покровська та Селидового) Донецької області буде представлена на цьому заході. Представники Платформи матимуть слово на пленарній сесії та на окремій тематичній секції «Міжнародного досвіду» (досвід створення Платформи, співпраці, розробки проектів). Також на заході ми представимо результати нашого дослідження «Досвід трансформації шахтарських регіонів: рекомендації для України».

«Готуємось отримати багатий досвід та рекомендації від експертів Комісії для успішного розвитку Покровська та платформи шести вугільних міст», пише Ірина Сущенко.

«Переймаємо досвід європейських міст, в яких проходить або вже відбулась трансформація,  повідомив в Facebook заступник добропільського міського голови Олексій Кормільцев. Відбудуться зустрічі з представниками Єврокомісії щодо залучення донорських організацій, надання допомоги у розробці місцевих та регіональних програм для вугільних міст, підтримки на рівні міністерств України».

Нагадаємо, у травні цього року Покровськ, Мирноград, Добропілля, Селидове, Новогродовка та Вугледар об’єдналися для вирішення спільних проблем, підписавши Меморандум про створення «Платформи сталого розвитку вугільних міст Донецької області».