Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов в інтерв’ю виданню "РБК-Україна" заявив, що перепис населення в Україні таки відбудеться, проте точної дати поки що не назвав.

За його словами перепис населення - це складна та коштовна процедура. Для її проведення потрібно враховувати і епідеміологічну, і фінансову ситуацію у країні.

"Є дві складові: фінансова і епідемічна. Фінансова - це дуже коштовний проект. Підготовку треба починати мінімум за півтора року, тобто якби ми хотіли у 2023 році провести, то у 2021-му уже мали б почати підготовку. І епідемічна складова – здається, має бути 150 тис. одних лише людей, які мають здійснювати цей перепис. Але перепис буде, він є урядовій програмі, і на достатньо чільному місці", - повідомив Немчінов.

Нагадаємо, у квітні уряд повідомив, що через пандемію коронавірусу всеукраїнський перепис населення навряд чи пройде у 2021 році. Попередньо Кабінет міністрів України заклав у бюджет надзвичайної ситуації 1,2 млрд грн на перепис населення.

За повідомленнями Кабміну, у січні 2020 року чисельність населення України становила 37 млн 289 тис. людей. На території держави проживали 20,01 млн жінок та 17,28 млн чоловіків.

ua.112.ua