У Великій Британії під час прибирання у гаражі пенсіонер натрапив на неочікувану знахідку. Серед старих речей він знайшов старовинний нефритовий амулет у формі собаки.

Прикрасі близько 3-4 тисяч років, повідомляє Daily Mail. Експерти оцінили знахідку від 2 до 3 мільйонів фунтів стерлінгів, тобто від 64,5 до 96,9 мільйонів гривень.

Британець розповів, що його батько був індійським торговцем дорогоцінними каменями. У 1960 роках він емігрував до Великої Британії і привіз з собою коштовні прикраси. Чоловік помер 20 років тому.

Наразі невідомо, чи будуть прикрасу продавати.

Випадкові знахідки у пенсіонерів: які були курйозні інциденти

  • У Франції пенсіонерка на кухні знайшла картину і вирішила її продати. З'ясувалося, що це загублений шедевр флорентійського художника Чімабуе. На аукціоні картину продали за 24 мільйони євро.
  • У Великій Британії донька пенсіонерки випадково викинула банку з всіма заощадженнями своєї матері. 26 тисяч доларів допомогли знайти працівники компанії з утилізації відходів.
  • У Німеччині чоловік на блошиному ринку купив старий годинник. Всередині він виявив велику пачку банкнот – німецьких марок. Він обміняв їх у центральному банку та отримав за це близько 25 500 євро.