Тарифи на тепло, забезпечення житлом учасників АТО/ООС та внутрішньо переміщених осіб - такі основні питання розглянули 24 грудня на Раді розвитку громад і територій, яка відбулася у Києві за головування президента України Володимира Зеленського.


Як повідомив губернатор Донеччини Павло Кириленко на своїй сторінці у Фейсбуці, під час зустрічі він поінформував президента, міністрів, голів обласних державних адміністрацій та представників місцевих громад про стан справ у Донецькій області та перспективи на наступний рік.

Позиція президента країни однозначна: платіжка за тепло не має бути вироком для людини. Тарифи мають бути доступними. Тому очільник держави звернувся до представників місцевої влади (оскільки розмір тарифів формується саме на місцях) з проханням переглянути тарифи. Крім того, до 15 січня 2020 року органи місцевого самоврядування повинні подати уряду листи-наміри про участь у програмі з енергоефективності.


Щодо забезпечення житлом переселенців та учасників АТО/ООС, голова держави зазначив, що планується низка програм на наступний рік. Зокрема, довгостроковий державний кредит під 3 відсотки річних до 20 років при мінімальному внеску до 6 відсотків вартості житла. «Щоб реалізувати ці програми, найголовніше завдання - скоординувати зусилля держави та органів місцевого самоврядування», - зазначив Володимир Зеленський. Тому до кінця січня 2020 року органи місцевого самоврядування повинні передати до профільного міністерства довідку про потреби та можливості для будівництва житла.


«Від себе додав, що у Донецькій області, у Краматорську, планується побудова багатоповерхівки на 121 квартиру (11 однокімнатних, 11 трикімнатних та решта - двокімнатних). У цьому будинку отримають виключно службове житло держслужбовці, правоохоронці та інші категорії внутрішньо переміщених осіб. Це буде перший будинок на території області, побудований з нуля», - написав Кириленко.