Сьогодні гірники вугільної компанії «Краснолиманська» зібрались на акцію протесту під стінами Донецької ОДА. Представникв трудового колективу запросили на зустріч з губернатором Донеччини Павлом Кириленком.

Про хід зустрічі губернатор повідомив на своїй сторінці у Facebook. Далі наводимо текст повідомлення.

«Зустрівся з гірниками шахти "Краснолиманська", які вийшли на акцію до будівлі Донецької ОДА: державне та приватне підприємства, які працюють на шахті, заборгували людям зарплату та мають проблеми із реалізацією вугільної продукції.

Борг державного трейдера ДП «Держвуглепостач» за вже відвантажену вугільну продукцію становить понад 89 млн грн.

Але проблема розрахунків за відвантажену вугільну продукцію є на усіх державних підприємствах області, і вона вже тривалий час призводить до дестабілізації роботи шахт, неможливості виплачувати заробітну плату, оплачувати спожиту електроенергію, забезпечувати виробничий процес.

Попри те, що обласна влада не має прямих важелів впливу на ситуацію у вугільній галузі, Донецька облдержадміністрація ніколи не усувалася від проблем гірників.

Так і цього разу. Домовилися з представниками шахтарського колективу та профспілок, що допомагатимемо вирішити ці проблеми через профільне міністерство, Кабмін, та за потреби - з президентом країни».