Американський телеканал Fox News  з посиланням на джерела повідомив, що пандемія коронавірусу Covid-19 почалася з витоку з лабораторії в китайському Ухані. Однак Covid-19 не розроблявся як біологічна зброя, пише 112 Україна.

За версією телеканалу "нульовим пацієнтом" стала практикантка лабораторії вірусології Уханя, якій інфекція передалася від кажана, — експерименти, за словами джерел, ставилися, щоб довести перевагу Китаю над США у виділенні вірусів і боротьбі з ними.

Потім інфікована жінка передала інфекцію своєму хлопцю, а він вже розповсюдив Covid-19 на одному з місцевих ринків, де було зафіксовано перший спалах зараження.

За словами журналістів, Китай хотів продемонструвати рівність зі США або навіть перевагу над ними у виявленні вірусів і боротьбі з інфекціями. Журналісти американських ЗМІ уточнили на брифінгу в Білому домі позицію президента США Дональда Трампа з приводу матеріалу телеканалу. Американський лідер не підтвердив, але і не спростував цю інформацію. Він повідомив, що потрібно дочекатися закінчення розслідування.

Зараз кількість інфікованих коронавірусом Covid-19 у світі перевищила 2 млн. Найбільше випадків зафіксовано у Сполучених Штатах Америки – понад 614 тис. осіб.