З кожним роком все більшої популярності набувають робітничі професії – кухарі, кондитери, швачки, перукарі, електрозварники, токарі тощо. Відповідно, спеціалісти у цих галузях отримують гідну заробітну плату та безліч можливостей. Безкоштовно здобути професію можна у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, повідомляє Донецькій обласний центр зайнятості.

Професійне навчання дорослого населення здійснюється за 95 ліцензованими робітничими професіями та 365 освітніми програмами.

Центри профтехосвіти пропонують широкий перелік робітничих професій у різноманітних сферах економіки. Серед них: професії деревообробної, металообробної та будівельної галузей, ІТ-технологій, сільського господарства, сфери побутового обслуговування та торгівлі, автомобільного транспорту, туризму та багато інших. Отримання цих професій забезпечує гарантоване працевлаштування.

Майбутні слухачі самостійно обирають заклад освіти та форму навчання.

Строк професійного навчання визначається робочими навчальними планами та освітніми програмами і не може перевищувати 10 місяців.

Заклади мають потужну навчальну базу, майстерні та лабораторії, облаштовані сучасним високотехнологічним обладнанням і устаткуванням. За необхідності надається безкоштовне проживання. При цьому за слухачами зберігається допомога по безробіттю.

Минулого року за направленням центрів зайнятості Донецької області нові фахи, компетенції і навички в ЦПТО ДСЗ опанували 2180 шукачів роботи.

Порядок професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації зареєстрованих безробітних регламентований постановою КМУ від 24.03.2023 №264: https://t1p.de/agb7d

Ознайомитись з переліком професій, освітніх програм та графіком формування навчальних груп можна тут: https://t1p.de/vfawj

Вибрати для навчання центр ПТО ДСЗ можна тут: https://t1p.de/hq25v

Якщо вас зацікавила можливість отримання нової професії або підвищення кваліфікації, звертайтеся до кар’єрного радника центру зайнятості https://t1p.de/2u2np або телефонуйте до сall-центру Донецького обласного центру зайнятості 0-800-33-61-67.