В умовах повномасштабної війни в Україні Група Метінвест стала надійною опорою для військовослужбовців, мирних мешканців і своїх співробітників. З 24 лютого 2022 року компанія спрямувала на допомогу країні понад 3,1 млрд грн, з яких більш як 1,6 млрд грн — на потреби армії в межах мілітарної ініціативи Сталевий Фронт Ріната Ахметова.

Юрій Риженков, Генеральний директор Групи Метінвест:

2022 рік став серйозним викликом для Метінвесту та України. Подолати нові виклики як Метінвесту так і країні допоможе згуртованість заради єдиної мети - перемоги. Ми не раз доводили, що на металургів, гірників та шахтарів можна покластися в скрутні часи, що Метінвест може бути опорою України. І зараз ми продовжуємо працювати там, де це можливо, наповнювати бюджети країни та регіонів, платити податки, забезпечуємо людей роботою. У межах Сталевого Фронту Ріната Ахметова підтримуємо українське військо. За рік війни ми передали армії безпрецедентну для вітчизняного приватного бізнесу кількість дронів та бронежилетів. Також Група Метінвест започаткувала гуманітарний проєкт «Рятуємо життя». Сотні тисяч українців уже отримали речі першої потреби, ліки та продуктові набори. Ми облаштовуємо прихистки, допомагаємо з протезуванням і психологічною реабілітацією. Ми готові надавати потужну підтримку й надалі, а після перемоги — відновлювати країну.

Докладніше про вклад в економіку держави, допомогу армії та роботу на Групи гуманітарному фронті – у матеріалі за посиланням