У Покровську під головуванням керівника міської військової адміністрації Сергія Добряка пройшла нарада із заступниками міського голови та секретарем міської ради. Була розглянута низка гострих питань. Про це повідомляє Покровська міськрада.

З наближенням холодів стає актуальним питання евакуації мешканців багатоквартирних будинків.

«На даний час є розуміння, що газу для опалення житлових помешкань будинків не буде. Керівники обговорили процес створення гуманітарних штабів у містах найбільшого розміщення евакуйованих мешканців Покровської громади (Біла Церква, Чернівці, Кропивницький). У цих центрах люди отримають підтримку та роз'яснення щодо розселення», – повідомляють у міськраді.

На засіданні також обговорили закупівлю достатньої кількості вугілля та дров для об'єктів критичної інфраструктури та соціально вразливих категорій мешканців.

Крім того, запланували обстеження електромереж у багатоквартирних будинках, аби розуміти, яке максимальне навантаження вони витримають.

Водопостачання – ще один виклик для громади у воєнний час. Через критично низький рівень води у Карлівському водосховищі виникла потреба в жорсткій економії.

При теперішньому графіку водопостачання (три дні – Покровська громада, наступні три дні – Мирноградська) води вистачить на період до трьох місяців. За цей час місцева влада планує вирішити питання з альтернативним джерелом для Покровська та приєднаних територій. Зараз проводиться буріння свердловин, у т.ч. на сільських територіях, із встановленням очисного обладнання.

Керівники громади також обговорили стан доріг у Покровську: вирішено відсипати шлаком вулицю Шмідта.

Розглянули внесення змін до програми з надання грошової допомоги мешканцям громади:

у разі загибелі від обстрілу – 100 тис. грн.

у разі руйнування житла – 80 тис. грн.

Також на нараді обговорили питання щодо відновлення з 1 жовтня платежів за послуги комунальних підприємств.