Поліцейські Донеччини перекрили два канали збуту наркотиків: ліквідували бізнес на торгівлі амфетаміном, а також викрили групу збувачів канабісу. Загалом оголошено підозру п’ятьом наркоторгівцям, четверо з яких – мирноградці. Про це повідомляють у поліції Донецької області.

«Схему збуту амфетаміну задокументували співробітники управління карного розшуку та слідчого управління ГУ Нацполіції в Донецькій області спільноз Державною прикордонною службою та ротою поліції особливого призначення за процесуального керівництва обласної прокуратури», йдеться в повідомленні.

Встановлено, що житель Мирнограда та його спільник з Костянтинівки займались реалізацією оптових партій амфетаміну. «Товар» продавали з рук у руки перевіреним особам. Один «чек» вагою 0,25 г коштував 600 грн. Середньомісячний дохід наркоділків сягав 250 тисяч гривень.

У рамках кримінального провадження поліцейські провели 11 санкціонованих обшуків. Вилучено 29 згортків і 4 зіп-пакети з амфетаміном, інші наркотичні засоби, ваги, матеріали для фасування, банківські картки, телефони, пристрій для заглушування радіохвиль, а також 114680 гривень і 7000 доларів США.

Ще трьох мешканців Мирнограда затримали за збут канабісу. Зловмисники діяли з листопада 2023 року. Один пакет з наркотичною речовиною продавали за 500 гривень. Торгівля велася виключно з рук у руки.

Членів злочинної групи викрили під час проведення оперативної закупівлі 51 пакету канабісу вартістю 30 тисяч гривень.

Вдома у організатора, який тимчасово проживає в Ужгороді, та збувальників вилучено 9 ємностей з речовиною, схожою на канабіс, телефони, банківські картки, ваги та гроші, отримані від протиправної діяльності.

Усім затриманим оголошено підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів».

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді арешту.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Селидовому було затримано 16-річного наркокур’єра.