У ситуації, коли Україна опинилася у небезпеці, Група Метінвест робить усе, що від неї залежить, щоб захистити співробітників та членів їх сімей і мешканців регіонів присутності, забезпечуючи безперебійне функціонування своїх підприємств.

Життя та здоров’я людей залишаються для компанії незмінним пріоритетом.

На підприємствах Покровської вугільної групи організовано оперативний штаб, засідання якого проводяться три рази на добу. Рішення про подальший режим роботи приймаються залежно від ситуації, що складається.

Шахтоуправління «Покровське» працює у штатному режимі. Про всі зміни у робочому процесі негайно повідомляється його працівникам. Від роботи Шахтоуправління залежить робота всієї Покровської вугільної групи, життєздатність міст та населених пунктів, де проживають співробітники підприємств та їх родини.

Транспортна дирекція Метінвест Покровськвугілля готова виконати будь-які замовлення на перевезення від ШУ «Покровське» та інших підприємств Покровської вугільної групи. Паливно-мастильні матеріали є у повному обсязі.

На підприємствах Метінвесту є спеціально обладнані укриття. У разі загострення ситуацій безпосередні керівники повідомлять співробітникам про необхідність пройти в укриття.