Олексій Стебель, заступник начальника Покровської МВА, на зустрічі з громадськістю міста розповів про втілення у життя проєкту переведення на автономне опалення жителів селища Динасового заводу.

Заходи щодо цього проєкту будуть поділені на декілька років.

«Бюджет міста не такий великий, як був до цього. На реалізацію усього проєкту відразу в нас не вистачає грошей, тому ми розділили навантаження. У першу чергу до опалювального сезону 2023/24 будуть зроблені понад 1000 квартир. Решта – на наступний рік. Всього маємо перевести 2100 квартир, – зазначив заступник начальника МВА. - Ми точно зробимо безоплатно всі 1285 проєктів, точно заведемо кран до квартири, а далі по ситуації. Тим верствам населення, які не в змозі самі зробити опалення, будемо робити за кошти бюджету міста. Буде певна категорія, яким або дамо грошей, або зробимо індивідуальне опалення».

Роботи почнуться вже у поточному році. Повністю автоматизувати опалення вдасться не раніше, аніж за 3-4 роки. Загалом питання оптимізації тепломережі лише для селища Динзаводу обійдеться у майже 40 млн грн.