Олександр Шевченко, який більше трьох років очолював Новогродівську громаду і чия кандидатура погоджена на посаду заступника голови Донецької ОДА, підбив підсумки 2023 року. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

За словами ексначальника Новогродівської МВА, минулий рік був дуже складним і для України в цілому, і для громади зокрема.

«Щодня відбувалися обстріли нашої громади. Але, незважаючи на це, громада прожила 2023 рік досить стабільно. Бюджет був виконаний в повному обсязі, навіть перевиконаний», – каже Олександр Шевченко.

Найголовнішим він називає те, що вдалося зберегти кадровий потенціал громади. Повністю укомплектована медиками лікарня, з місцевого бюджету були виділені кошти для придбання нового обладнання, медикаментів, стимулювання працівників. Трохи важче, за словами Олександра Шевченка, з освітою. Через зменшення кількості учнів та оптимізацію закладів отриманої субвенції не вистачало для виплати заробітної плати.

«Щоб зберегти кадровий потенціал і в період навчального року не міняти класи, ми продовжуємо дофінансовувати з місцевого  бюджету – виділяти субвенцію для виплати  заробітної плати вчителям», – розповів Олександр Шевченко.  

Комунальні підприємства минулого року відпрацювали добре. До роботи на них все частіше долучають жінок, адже чоловіків бракує. Триває евакуація: щодня курсує автобус, який безкоштовно доставляє до потяга бажаючих евакуюватись. Наразі в громаді проживає близько 10,5 тисячі людей.

Бюджет 2024 року Олександр Шевченко в цілому називає цілком реальним. Він складає 196 мільйонів, з них 131 – це власні доходи.

Обов'язки начальника Новогродівської МВА після звільнення Олександра Шевченка виконуватиме його колишній заступник – Олег Жужман.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Кабінет міністрів погодив призначення Олександра Шевченка заступником голови Донецької облдержадміністрації. Розпорядженням президента України від 9 лютого його звільнено з посади начальника Новогродівської МВА.