Окупанти завдали ракетного удару по залізничній станції селища Чаплине Дніпропетровської області.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на відеотрансляцію засідання Радбезу ООН.

«Я отримав інформацію про те, що російським ракетним ударом по Дніпропетровській області по залізничній станції, прямо по вагонах на станції Чаплине, прямо по вагонах... Станом на даний момент вбито щонайменше 15 осіб, близько 50 - поранені. Рятувальники працюють, але, на жаль, кількість людей ще може зрости», - заявив глава держави.

Кількість жертв зросла

У своєму вечірньому відеозверненні Зеленський розповів, що кількість жертв удару росіян по Чаплиному зросла до 22. П'ятеро людей згоріли в автомобілі, який був поблизу місця удару. Також загинув 11-річний підліток, будинок якого було зруйновано від вибуху.

Удар був не один. З'явилися нові подробиці

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко розповів, що росіяни завдали сьогодні декілька ударів по Чаплине. Перший удар припав на приватний будинок, під завалами якого опинилася жінка та двоє дітей - 11 та 13 років. 11-річний хлопець загинув, жінку та іншу дитину врятували місцеві.

Пізніше російські окупанти випустили ще чотири ракети по Чаплиному. Перша пошкодила господарчі будівлі залізниці, наступні - влучили у залізничну станцію.

За даними Тимошенка, через удар виникла пожежа в 5 пасажирських вагонах, в результаті загинула 21 людина, поранено - 22. Пошукові роботи тривають.

***

Станом на 09:00 у Чаплиному завершилися рятувально-пошукові роботи.

Як повідомив Кирило Тимошенко, внаслідок обстрілів житлового сектору та залізничної станції загинуло 25 осіб, з них двоє дітей.

11-річний хлопчик загинув під завалами будинку, 6-річна дитина – під час пожежі в авто біля залізничної станції.

Постраждала 31 особа.