Внаслідок авіаційних атак на Мирноград та Курахове поранено 5 цивільних, в тому числі 11-річну дитину. Про це повідомляють у відділі інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

27 липня російська армія нанесла 3 авіаудари керованими авіабомбами, ймовірно, «КАБ-250», по центральній частині міста Курахове. Зазнали тілесних ушкоджень 4 цивільних. Трьох жінок віком 19, 40, 58 років та 50-річного чоловіка, які перебували в житловому мікрорайоні, доставлено до лікарні з множинними осколковими пораненнями.

Також ворог вдарив по місту Мирноград, попередньо застосувавши «ФАБ-500» з УМПК. Поранено 11-річну дівчинку, яка перебувала на подвір’ї приватного домоволодіння. У дитини діагностовано мінно-вибухову травму й різану рану передпліччя.

Пошкоджено багатоквартирні й приватні житлові будинки, заклади освіти, автомобіль і трансформаторну підстанцію.

«За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)», – йдеться в повідомленні.

Як повідомив в.о. начальника Мирноградської МВА Юрій Третяк, у Мирнограді російські окупанти влучили в інфекційну лікарню. За його словами, пошкоджена будівля лікарні та близько 30 приватних будинків.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв про наслідки ворожих обстрілів Донеччини за 26 липня.