У Міненерго спростували інформацію про підвищення тарифу на електроенергію для населення з 1 січня.

Сьогодні низка ЗМІ та телеграм-каналів поширили недостовірну інформацію про нібито підвищення тарифу на електроенергію для населення з 1 січня 2024 року, посилаючись у своїх повідомленнях на інтерв’ю голови НКРЕКП Костянтина Ущаповського. 

Проте сам спікер не робив таких стверджень у своєму інтерв’ю. НКРЕКП публічно спростувала інформацію, викладену у журналістських повідомленнях.

«Низка телеграм-каналів в гонитві за рейтингом вийшли із повідомленнями, суть яких була вирвана із контексту та спотворила сказане, зокрема, зазначалось, що «вартість електричної енергії для населення може збільшитися на 15%, до 3 грн за кВт*год» або «нібито підняття ціни на електроенергію для населення відбудеться з 1 січня наступного року», - йдеться у повідомленні НКРЕКП.

Міненерго офіційно повідомляє, що підвищення тарифів для населення наразі НЕ ПЕРЕДБАЧАЄТЬСЯ.

Також Міненерго звертається до українських журналістів не спотворювати інформацію, особливо у таких важливих та чутливих для населення питаннях, як підвищення тарифів.

Проти України веде війну підступний та сильний ворог. Це протистояння відбувається всюди: на полі бою, в економіці, енергетиці, в інформаційному просторі. Тому недостовірна інформація про відключення світла, неготовність енергосистеми до зими або про підвищення тарифів постійно поширюється росіянами в нашому інформаційному просторі.

Їхня мета - посіяти страх, паніку, зменшити віру суспільства у Перемогу і, як наслідок, - послабити всю країну і нашу здатність протистояти ворогу.

Саме тому підігравання українськими журналістами цим російським ІПСО є неприйнятними.

"Тому ще раз звертаємося з проханням бути пильними та не допомагати діям ворога в інформаційному просторі", - закликали в Міненерго.

Те ж стосується і споживачів інформації. Не довіряйте яскравим та гучним заголовкам. Читайте новини на офіційних джерелах.