Росія вдарила по житловому сектору крилатою ракетою Х-58. Пошкоджено щонайменше 9 багатоквартирних будинків, дитячий садок, відділення банку, п’ять автомобілів, повідомляє Поліція Донеччини.

Обстріл стався о 8:30, ракета здетонувала в повітрі біля триповерхового будинку. Внаслідок вибуху загинув 60-річний цивільний мешканець.

«Одразу було встановлено чотирьох поранених, це дві жінки віком 92 та 58 років і двоє чоловіків, 64 та 74 років. Надалі кількість постраждалих зросла до семи. Одна жінка перебуває у важкому стані. Екстрену медичну допомогу постраждалим надавали поліцейські парамедики, доставляли поранених до лікарні. На момент удару в будинку мешкало 14 людей», - повідомив начальник поліції Донецької області Руслан Осипенко.

На місці продовжує працювати слідчо-оперативна група. Загалом до пошуково-рятувальних заходів залучено 79 співробітників поліції. Організовано цілодобову охорону пошкодженого будинку для збереження майна жителів. Військова адміністрація займається розселенням мешканців, які втратили житло.

Поліцейські зібрали докази чергового воєнного злочину, вчиненого російською федерацією проти мирного населення України. За матеріалами поліції Головним управлінням СБУ в Донецькій та Луганській областях відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни).