Мирноградський міський голова Олександр Брикалов знаходиться у Польщі, в місті Варшаві, де бере участь у конференції «Трансформація вугільних регіонів та Енергетичне співтовариство». Про це він написав на своїй сторінці в «Фейсбуці». Разом з мером Мирнограду у міжнародному заході бере участь і виконуюча повноваження покровського міського голови Ірина Сущенко – повідомили Pokrovsk.news у прес-службі міськради.

Олександр Брикалов написав, що у рамках заходу оголошено про створення Платформи трансформації вугільних регіонів для Західних Балкан та України. Він також повідомив, що шість вугільних міст Донбасу: Вугледар, Мирноград, Добропілля, Новогродівка, Покровськ та Селидове – презентували спільний проект «Шахтарські міста співпрацюють заради чистої енергії та розвитку місцевого бізнесу».

«Перший крок зроблено! – зазначає Олександр Леонідович. – У рамках проекту планується створити спільне комунальне підприємство з виробництва електричної та теплової енергії шляхом встановлення сонячних електростанцій та колекторів на дахах муніципальних будівель. Цей дуже амбітний проект дозволить покращити екологічний стан наших міст, зменшити витрати на комунальні послуги в бюджетних організаціях та надасть поштовх щодо розвитку місцевих підприємств в сфері відновлювальних джерел енергії».

За словами міського голови Мирнограду, ідеєю шахтарських міст вже зацікавилися міжнародні донори та банки розвитку.

«Мирноград – шахтарське місто, і тема конференції вкрай важлива для нас, – зазначає Олександр Брикалов. – Сподіваюсь, що досвід та підтримка міжнародних партнерів дадуть змогу знайти шляхи вирішення проблем зайнятості населення та диверсифікації економіки».

Раніше повідомлялося, що шість міст Західного Донбасу, які мають монопрофільність базових галузей промисловості, об'єдналися навколо Покровська для вирішення спільних проблем.