Працювати за себе і за тих, хто на фронті, підтримувати економіку країни, допомагати Збройним Силам – такі завдання ставить перед собою «Метінвест». І це не просто слова. З початку повномасштабного російського вторгнення Група Метінвест Ріната Ахметова надає суттєву допомогу Україні за різними напрямками. Сьогодні відбулася передача сучасних квадрокоптерів військовослужбовцям.

«У лавах ЗСУ служать наші хлопці, наші шахтарі, які боронять землю Донбасу. І саме цим військовим частинам сьогодні ми надаємо допомогу, – зазначає генеральний директор «Метінвест Покровськвугілля» Андрій Акулич. – Підприємства Метінвест Покровськвугілля підтримують мілітарну ініціативу Сталевий Фронт Ріната Ахметова, в рамках якої ми передаємо військовим ці 10 сучасних дронів загальною вартістю майже півтора мільйони гривень».

За дронами приїхали представники військових частин. Кожен з них до війни був працівником шахтоуправління «Покровське». Із шахтарів агресія росії зробила військових, і квадрокоптери  суттєво допомагають їм на лінії фронту.

Кожен дрон – це витратний матеріал, що є «очима» цілого підрозділу. Маленька професійна «пташка» допомагає дізнатися наміри противники і рятувати життя захисникам України. Квадрокоптери відразу будуть використані там, де вони потрібні.

«Сьогодні отримуємо дрони – від завтра вони вже працюватимуть», – зазначають військові.

Компанія «Метінвест» – не просто великий платник податків в умовах війни. Для Покровська це підприємство, що забезпечує напівмирне сьогодення всієї громади, допомагаючи жити, працювати та захищати.

«Компанія «Метінвест Покровськвугілля» – це, по-перше, основний і найбільший платник ПДФО до Покровської громади, – зазначає начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк. – По-друге, ми з ними співпрацюємо щодо заходів з оборони міста і оборони Покровського району в цілому вже декілька місяців поспіль. Сьогодні ще одна визначна подія – компанія подарувала коптери нашим хлопцям зі Збройних Сил України. Це «очі», це безпека і це Перемога – наша разом. Тому дякуємо компанії за співпрацю».

З початку війни «Метінвест» передав близько восьми сотень дронів військовослужбовцям, що героїчно захищають рідну землю від російських загарбників.

«Дуже сподіваємося, що ця техніка допоможе нашим хлопцям більш ефективно нищити окупантів та захищати свої життя – заради нашої спільної Перемоги», – зазначає Андрій Акулич.