Усі населенні пункти Очеретинської громади зараз перебувають під обстрілами, а люди живуть здебільшого за рахунок гуманітарної допомоги. Про це повідомив начальник Очеретинської селищної військової адміністрації Микола Коваленко.

«На сьогодні електрика є всього у двох населених пунктах – Желанному та Новоселівці. Інші населені пункти без електрики», – зазначає Микола Коваленко.

У самому Очеретиному світла немає з 11 жовтня. Загалом Очеретинська громада об'єднує 37 населених пунктів, де до початку повномасштабної війни проживало приблизно 20 тисяч людей.

«Залишилось 2339 людей – це по всім населеним пунктам. З них – 61 дитина. Основна маса дітей знаходиться в Желанному і невелика кількість – у Новоселівці. Очеретине потрапило під обов'язкову евакуацію примусовим способом. Там у нас було 15 дітей, а залишилася тільки одна», – підкреслює начальник селищної адміністрації.

За його словами, темпи евакуації трохи збільшилися, і за останні два тижні з громади виїхало близько 300 людей. На місці залишаються здебільшого літні особи. 

«Усі великі об'єкти, які були в громаді, на сьогодні або пошкоджені, або зруйновані. Палац культури, школа. Навіть амбулаторія, яка була зоною розподілу медичної гуманітарної допомоги – півтора тижня тому її зруйнувало пряме влучання авіабомби. Руйнують повністю інфраструктуру всієї громади», – каже Микола Коваленко. 

Детальніше про ситуацію в Очеретинській громаді – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав, що мирноградський волонтер проводить евакуацію людей з Очеретиного