Протягом 2 січня ворог здійснив 10 артилерійських атак на мирне населення.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області, обстрілів зазнали 6 населених пунктів: міста Авдіївка, Красногорівка, Курахове, Часів Яр, села Бердичі, Новоселівка Перша.

Пошкоджено два житлових будинки, лікарню, лінію електропередачі.

З ранку до ночі росіяни гатили по Авдіївці – поранили двох цивільних осіб. Зруйновано багатоквартирний і приватний будинки, медзаклад.

Ще одна людина отримала травми внаслідок удару по Красногорівці.

Крім того, поліцейські встановили інформацію про двох загиблих людей у Часовому Яру та одного пораненого в Авдіївці, які постраждали раніше.

Про оперативну ситуацію по області станом на ранок 3 січня повідомив і керівник ДонОВА Вадим Філашкін.

Покровський район. В Авдіївці поранено 2 людини. У Мар'їнській громаді 1 поранений у Красногорівці, обстріляні Новомихайлівка і Антонівка. В Очеретинській громаді обстріляні Бердичі та Новоселівка Перша. Курахівська громада зазнала чотирьох обстрілів: в зоні ураження Гірник, промзона Курахового і околиці Острівського.

Бахмутський район. У Часовоярській громаді пошкоджені 4 приватні будинки і багатоповерхівка. У Званівській громаді під вогнем Переїзне і Верхньокам'янське, у Сіверській — Серебрянка. У Соледарській громаді потерпають Роздолівка і Васюківка.