Досвід сучасних збройних конфліктів і воєн із повномасштабним застосуванням ракетно-бомбового та артилерійського озброєння свідчить про те, що частіше підступний ворог використовує вид артилерійської зброї, які ПВО виявити не здатне.

Саме тому Покровське районне управління нагадує, якщо ви почули свист снаряда (шурхіт), а через 2-3 секунди – вибух, одразу падайте на землю. НЕ ПАНІКУЙТЕ! Швидко і уважно озерніться довкола та знайдіть місце де можна заховатися надійніше.

Якщо артилерійський обстріл застав вас на вулиці, негайно лягайте на землю (канаву, яму), щільно притуліться до якогось виступу: бордюру, клумби, забору або якійсь бетонній конструкції та накрийте голову руками. Приймати лежачу позицію необхідно для того, щоб знизити шанс влучення осколків. Снаряди та міни відривають верхній шар ґрунту, уламки після підриву летять на висоті 30-50 см над поверхнею землі.

Якщо поряд з Вами поранено людину, надайте першу допомогу і викличте швидку, представників ДСНС України, органів правопорядку, за необхідності – військових.