Близько 23:00 21 травня російські війська нанесли ракетний удар по селу Ріг. Влучили у приватний будинок, у якому загинуло подружжя.

Попередньо російські окупанти застосували ракету «Іскандер». Одними з перших вночі на місце ворожого прильоту прибули рятувальники.

Поранень зазнали 10-річний хлопчик та 24-річний чоловік, їх госпіталізували до лікарні, наразі загроз їхньому життю немає.

У результаті обстрілу сталась розгерметизація газопроводу середнього тиску та виток газу, тож ще вночі частину газопроводу було оперативно відключено. На ранок без блакитного палива залишались 126 приватних будинків. І вже до вечора газовики відновили його постачання до більшості з будинків.

На допомогу постраждалим прийшов і благодійний фонд «Янголи Спасіння», який у цьому питанні співпрацює з Агентством ООН у справах біженців. Вони оперативно долучились до екстреного відновлення пошкодженого житла, надаючи необхідні будівельні матеріали.

Працювали на місці обстрілу комунальники та аварійні бригади енергетиків. Станом на 10 ранку до контакт-центру надійшло 12 заявок про пошкодження. Комісія фіксує наслідки чергового обстрілу, за попередніми її оцінками сім будинків мають різного ступеню пошкодження.

Докладніше – у сюжеті ТК «Орбіта».