Одразу після обстрілу 7 серпня перші постраждалі почали прибувати до Покровської КЛІЛ. До медзакладу звернулося більше шести десятків людей, 24 госпіталізували, найважчих відправили до міста Дніпро. Про це розповіла медичний директор лікарні Вікторія Переяслова.

Поранення отримали і діти, і дорослі, і мирні мешканці, і працівники екстрених служб. Командир добровольчого формування Покровської ТГ «Покровськ 1» Михайло Кірсанов допомагав евакуювати постраждалих з верхніх поверхів будинку і потрапив під другий обстріл.

«Після того як я спустився, буквально через хвилину-другу, пролунав другий вибух, застав якраз на перехресті біля готелю, де було влучення. Я встиг впасти на землю, але трошки зачепило: осколкове поранення, контузія», – розповідає Михайло Кирсанов.

Хоча робоча зміна поліцейського Володимира закінчилась, почувши вибух, він поспішив на місце обстрілу – і в результаті також постраждав від другого прильоту.

«Була інформація, що може бути другий удар, але треба було надавати людям допомогу, саджати в автомобіль. Вже було чути звук ракети, деякі заходи ми вжили, я намагався впасти, але уламок потрапив у спину, пробив легеню», – розповів Володимир Нікулін.  

Медики кажуть, що минула доба виявилася дуже складною для Покровської КЛІЛ. До порятунку постраждалих долучилися всі: і ті, хто був на чергуванні, і ті, хто знаходився вдома. І за це керівництво медзакладу дуже їм вдячне.

Подробиці – в сюжеті ТК «Орбіта».