За добу росіяни завдали 37 ударів по 14 населених пунктах. Серед постраждалих – дитина. Також поранено співробітника поліції.

Під обстрілами ворога перебували міста Авдіївка, Лиман, Костянтинівка, Торецьк, Часів Яр, смт Велика Новосілка, села Бердичі, Ласточкине, Дачне, Діброва, Веселе, Времівка, Дальнє, Кам’янка.

Війська рф гатили з авіації, ракетних систем, ТОС-1А «Сонцепек», РЗСВ «Град», артилерії, танків. Є загиблі та поранені мирні жителі.

Знищено та пошкоджено 50 цивільних об’єктів – 38 житлових будинків, з них 16 – багатоквартирні, дошкільний заклад, кафе, трамвайне депо, адмінбудівля поліції, залізничний об’єкт, автомобілі.

Окупанти здійснили масовану атаку на Авдіївку, яку накривали вогнем 15 разів. Руйнувань зазнали 29 будинків, інформація про постраждалих не надходила.

Шість ракет С-300 рашисти спрямували на північ Донеччини. Дві з них влучили на територію трамвайного депо в Костянтинівці, пошкоджено приватну оселю та кафе. Ще трьох ударів зазнав Лиман – постраждала інфраструктура та приватне житло. У селі Діброва внаслідок влучання ракети загинула людина, є поранені.

Ворожою артилерією в селі Дальнє поранено дитину 2009 року народження та пошкоджено приватний будинок.

Поліцейські також задокументували ракетний обстріл села Богатир, який стався у ніч на 30 грудня. Внаслідок влучання двох ракет С-300 пошкоджено церкву та кафе, без жертв.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За допомогою поліції евакуйовано ще 74 людини, з початку обов’язкової евакуації - понад 34108 осіб, серед них 5063 – діти, 1992 – люди з інвалідністю.

Поліція Донеччини