19 разів обстріляли населені пункти Донеччини за 17 січня. Без постраждалих.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області, ворог атакував 11 населених пунктів: міста Авдіївка, Курахове, Торецьк, селище Гродівка, села Бердичі, Миколайпілля, Новобахмутівка, Новоселівка Перша, Предтечине, Рай-Олександрівка, Семенівка.

Армія рф била з ОТРК «Іскандер-М», ЗРК С-300, РСЗВ «Ураган», артилерії.

Пошкоджено 18 цивільних об’єктів: 11 житлових будинків, лікарню, школу, господарчу споруду, автомобіль, критичну інфраструктуру.

Вісім авіаударів та артилерійський обстріл витримала Авдіївка. Руйнувань зазнали приватна оселя та лікарня.

Окупанти накрили вогнем Рай-Олександрівку – пошкодили 9 приватних будинків, школу, газопровід та лінію електропередачі.

Внаслідок удару по Торецьку пошкоджено багатоквартирний будинок.

За допомогою поліції евакуйовано ще 60 людей, у тому числі 9 дітей. З початку обов’язкової евакуації – 103 804 особи, серед них 13 845 – діти, 5 238 - люди з інвалідністю.

Начальник ДонОВА Вадим Філашкін надав наступну інформацію по обстрілах.

Покровський район. Уночі Авдіївка зазнала кількох авіаударів, пошкоджено щонайменше 3 будинки. У Мар'їнській громаді обстріляні Красногорівка і Костянтинівка, в Очеретинській - Новоселівка Перша. Курахівську громаду росіяни обстріляли з Ураганів.

Краматорський район. У Лиманській громаді зруйновано 2 будинки у Колодязях, пошкоджено 3 будинки в Іванівці, обстріляні Торське і Зарічне. Під вогнем околиці Костянтинівської громади.

Бахмутський район. У Званівській громаді потерпають Переїзне і Верхньокам'янське, у Соледарській - Роздолівка і Васюківка. У Сіверську пошкоджено будинок і 2 адмінбудівлі. У Часовоярській громаді пошкоджені 13 приватних будинків і багатоповерхівка. Ще 1 будинок пошкоджено у Торецьку.