25 тисяч гривень та понад 100 тисяч російських рублів віддала довірлива пенсіонерка невідомій жінці, яка пообіцяла повернути їй слух і зняти порчу. Подробиці повідомляє сайт Покровського відділу поліції.

До чергової частини Покровського ВП звернулась місцева мешканка 1947 року народження, яка поскаржилась на те, що невідома жінка обманним шляхом заволоділа її грошовими коштами.

Встановлено, що на вулиці до потерпілої підійшла незнайомка та почала розпитувати про стан її здоров’я. Почувши від пенсіонерки про проблеми зі слухом, випадкова перехожа сказала, що відчуває, що це є наслідком порчі та запропонувала її зняти. Для цього шахрайка попросила літню жінку принести з дому всі грошові заощадження, які вона «заговорить на відновлення здоров’я» та віддасть.

Пенсіонерка погодилась і через кілька хвилин повернулася з грошима. Незнайомка сказала, що для обряду також необхідні цукерки та хустки й поки «пацієнтка» сходить за ними, вона потримає гроші у себе. Коли жінка принесла на теж саме місце «додаткові матеріали», «рятівниці» там вже не було. Прочекавши майже годину, потерпіла зрозуміла, що її ошукали та прийшла до поліції.

За даним фактом слідчими поліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді до 3 років обмеження волі.

Правоохоронці звертаються до громадян: аби запобігти таким неприємностям, ні в якому разі не довіряйте незнайомцям, тим більше, якщо вам пропонують провести сумнівні операції з грошовими коштами. Не розмовляйте та не запрошуйте до помешкання осіб, що пропонують вам поворожити, зняти порчу тощо. Попросіть надати документи, навіть у тих людей, які представляються соціальними або медичними працівниками. Якщо ви підозрюєте, що вас намагаються ошукати, негайно телефонуйте на гарячу лінію «102». Старайтеся запам’ятати зовнішність шахрая. Адже чим більше інформації ми отримаємо від вас, тим більша ймовірність швидкого притягнення до відповідальності зловмисника.