У середу, 4 березня, Україна отримала оновлений склад Кабінету міністрів. Про нові призначення повідомлялось раніше. «Новое время» повідомляє, хто зберіг посади та які залишились вакантними.

Зберегли свої посади

Міністр внутрішніх справ — Арсен Аваков.

Міністр інфраструктури — Владислав Криклій.

Міністр юстиції — Денис Малюська.

Віцепрем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації — Михайло Федоров.

Посади вакантні

Міністр освіти. Очікувалося, що посаду збереже Ганна Новосад, проте вона вирішила піти з уряду, оскільки не згодна з його новим складом.

Міністр енергетики. Кандидатура того, хто може очолити відомство замість Олексія Оржеля, невідома.

Міністр культури. Колишній міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський був згоден очолювати відомство лише в разі збереження єдиного міністерства. Однак через відділення Міністерства молоді та спорту Бородянський не погодився працювати в Кабміні, хоча звільняти його не планували.

Міністр економічного розвитку. Міністерство мав очолити Роман Жуковський (замість Тимофія Милованова, який очолював об'єднане Міністерство економіки, торгівлі і сільського господарства). Однак Жуковський, за інформацією НВ, відмовився від пропозиції. За даними НВ, Жуковський передумав, оскільки йому було б цікавіше працювати в Нацбанку. Але такої пропозиції йому не надходило.

Віцепрем'єр з питань оборонної промисловості (посада не була створена). На цю посаду розглядали кандидатуру 70-річного Олега Коростельова, керівника Київського конструкторського бюро Луч. Однак Коростельов відмовився йти в новий Кабмін. Причина — його вік і бажання займатися виключно КБ Луч, розповіли НВ відразу два співрозмовники.

Міністр аграрної політики (відомство не було створене). Очікувалося, що відомство очолить Тимофій Милованов, однак він відмовився ним керувати — «з особистих причин», як повідомляють джерела НВ.