Карантинні заходи в Україні тривають. А тим часом шахраї вигадують нові схеми виманювання коштів у довірливих городян. Минулої доби до поліції у Покровську та Добропіллі звернулися постраждалі, які втратили гроші внаслідок махінацій шахраїв. Про це повідомляється на сайті Покровського відділу поліції.

У Покровську до 72-річної пенсіонерки завітала незнайома жінка, яка назвалась її далекою родичкою і попросила грошей, начебто для термінової оплати якогось податку. Незнайомка пообіцяла ввечері повернути гроші. Довірлива жінка віддала «родичці» 6400 гривень, а остання, щоб заспокоїти пенсіонерку, лишила їй свої «золоті прикраси» та пішла. Про візит несподіваної гості дізналась донька літньої жінки, яка зрозуміла, що її матір ошукали, й звернулась до поліції. До речі, залишені незнайомкою прикраси виявились звичайною біжутерією.

У поліцію Добропілля з заявою про шахрайство звернулась 33-річна місцева мешканка. Вона розповіла, що в інтернеті замовила захисні маски, перерахувала за них оплату у розмірі 600 гривень, проте товар так і не отримала.

За даними фактами у поліції відкриті кримінальні провадження за ознаками частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», в рамках яких поліцейські проводять ряд оперативно-розшукових заходів щодо встановлення осіб та місцеперебування причетних до злочинів осіб.

Поліцейські вкотре закликають громадян не довіряти незнайомцям, не пускати їх у свої оселі, а при здійсненні покупок через інтернет обирати лише перевірені сайти та сплачувати за товар лише після його отримання.