Новий вид доставки безпілотниками з’явиться незабаром. Нова пошта поділилася планами щодо впровадження ще одного виду доставки, яка дозволить клієнтам отримувати посилки «день у день» – у 2023 році компанія має намір підключити дронів до відправлення товарів, пише tehnofan.com.ua.

У першій половині цього року компанія має намір продовжити працювати над ідеєю та тестувати доставку дронами, причому перші перевірочні випробування проводили ще у 2021 році. Дві тестові відправки увінчалися успіхом.

До кінця 2022 року Нова пошта може запустити доставку посилок безпілотниками між містами-мільйонниками.

На даний момент Нова пошта випробовує дрони українського виробництва, щоб ухвалити рішення про закупівлю великої партії цього року.

«Ми успішно виконали дві тестові доставки безпілотниками. Влітку ми відправили посилки з Києва до Харкова, восени — з Києва до Львова. Відправлення до Харкова здійснювалося з аеродрому на аеродром. При доставці до Львова ми вибрали для тестів інший апарат, який може здійснювати вертикальний зліт і посадку, і доставку здійснювали з двору нашого терміналу у Києві безпосередньо до терміналу у Львові», – розповіли в компанії.

Фото forbes.ua