Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг України (НКРЕКП) на позаплановому засіданні 19 січня знизила тарифи на розподіл природного газу для 14 компаній Операторів ГРМ до граничної ціни 1,79 грн/куб м (без ПДВ). Про це повідомляє expro.com.ua.

«Враховуючи чисельні звернення громадян, з метою недопущення соціальної напруги серед населення та додаткового захисту споживачів природного газу, пропонується здійснити перегляд тарифів на послуги розподілу природного газу для Операторів ГРМ та внести зміни до відповідних постанов», - йдеться у обґрунтуванні до рішення НКРЕКП.

Як зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, встановлення граничного тарифу на рівні 1,79 грн не означає, що він буде однаковий для всіх. НКРЕКП визначило найвищу межу тарифу, проте для десятків компаній ця сума буде нижчою.

Тарифи знизили тільки для тих компаній, у яких він перевищував 1,79 грн/куб м. Зокрема, для «Гадячгаз», «Закарпатгаз», «Івано-Франківськгаз», «Коростишівгаз», «Лубнигаз», «Мелітопольгаз», «Миколаївгаз», «Полтавагаз», «Тернопільгаз», «Тисменицягаз», «Уманьгаз», «Харківгаз», «Чернівцігаз», «Газовик».

Таким чином тарифи на розподіл у 2021 році коливатимуться у діапазоні 0,38-2,15 грн/куб м (з ПДВ).

"Донецькоблгаз" братиме з користувачів газу по 1,11 грн (без ПДВ) за поставку 1 кубометру.